Minden jót, jó áron!

Húsvéti vajas-túrós kalács kandírozott narancshéjjal

Nehézségi fok Könnyű
Elkészítés 0perc
Főzés 2óra
Húsvéti vajas-túrós kalács kandírozott narancshéjjal image

Hozzávalók

24 Szelet
30 dkg Liszt
1 teáskanál
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg Vaj
25 dkg Túró
10 dkg Kandírozott narancshéj
5 dkg Aszalt vörös áfonya
10 dkg Mazsola
Porcukor

Elkészítés

    A tésztához összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a puha vajat és a túrót. Elektromos keverővel összedolgozzuk, majd kézzel gyúrjuk tovább, hogy összeálljon. Bucit formázunk belőle, és folpackba csomagoljuk. 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Liszttel megszórt gyúródeszkán kb. 30x22 cm-es téglalapot nyújtunk. Megszórjuk az aszalt, ill. kandírozott gyümölcsökkel, kissé belenyomkodjuk a tésztába. Hosszában szorosan feltekerjük, és a tekercset sütőlapra fektetjük. 40–50 perc alatt aranyszínűre sütjük. (A sütés során kissé szétterül). Langyosra hűtjük, szeleteljük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.