Minden jót, jó áron!

Nyári saláta pirított csemegekukoricával, ropogós szalonnával és friss sajttal

Nehézségi fok Könnyű
Elkészítés 0perc
Főzés 1óra
Nyári saláta pirított csemegekukoricával, ropogós szalonnával és friss sajttal image

Hozzávalók

4 Adag
4 cső Csemegekukorica
12 szelet Szeletelt füstölt bacon
1 köteg Petrezselyem
5 szem Cherry paradicsom
4 marék Madársaláta
8 szelet Bagett
1 gerezd Fokhagyma
1 evőkanál Vaj
1 evőkanál Méz
1 evőkanál Dijoni magos mustár
1 dl Olívaolaj
2 darab citrom
100 g Krémfehérsajt
2 nagy csipet Kristálycukor

Elkészítés

    A csöves csemegekukoricát hagyományos módon főzzük meg: Lefejtjük a leveleket és a csövekkel együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. Lefedjük, tűzre tesszük, forrástól számítva 10 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni saját levében. Ha kihűlt a kukorica, könnyen félbe tudjuk törni, majd éles késsel egyenesen le tudjuk vágni a kukoricaszemeket. Így kapunk egy kis „kukoricaszőnyeget”.

    Ha elkészültünk, serpenyőben pirítsuk szép aranybarnára a szalonnát. A szalonna zsírjához dobjunk egy kanálnyi vajat és forgassuk-pirítsuk meg benne a kukoricalapocskákat is. Kevés cukrot szórjunk rá sütés közben! Vegyük ki a kukoricát a szalonna mellé, és visszamaradt vajas szalonna zsiradékban olvasszunk fel egy kevés mézet, adjunk hozzá egy kis dijoni magos mustárt, olívaolajat, valamint frissen vágott petrezselymet. Ízesítsük sóval, citromlével, reszelt citrom héjával. Ha elkészültünk, tálalhatunk is.

    Pár szelet, fokhagymával bedörzsölt ropogós bagett tetejére elrendezzük a pirult édeskés kukoricát és a sós ropogós szalonnát, morzsolunk rá kézzel egy kis friss krémfehérsajtot, teszünk a tetejére egy kis madársalátát, cikkekre vágott fürtös paradicsomot és gazdagon meglocsoljuk a szalonnazsíros-mustáros salátaöntetünkkel. Azonnal fogyasztjuk.