Minden jót, jó áron!

Tejszínes-gombás fettucine tészta, provolone és bivalymozzarella sajttal

Nehézségi fok Könnyű
Elkészítés 0perc
Főzés 40perc
Tejszínes-gombás fettucine tészta, provolone és bivalymozzarella sajttal image

Hozzávalók

3 Adag
500 g Fettucine tészta
0.5 dl Olívaolaj
Gombák
600 g Laska, csiperke, rusztikus gomba
2 fej Sonkahagyma
2 gerezd Fokhagyma
0.5 dl Száraz fehérbor
1 dl Tejszín
1 csokor Petrezselyem
2 darab Bivalymozzarella
10 dkg Provolone sajt
Fekete bors

Elkészítés

    Egy nagy fazék vizet felteszünk főzni a tésztának, ha felforrt, sózzuk. A tésztát a forró vízbe dobjuk és a csomagoláson jelzett időponthoz képest két perccel kevesebb ideig főzzük. Egy tűzforró serpenyőben, kevés olívaolajon, együtt pirítjuk a kisebb-nagyobb darabokra vágott gombát, a finomra vágott sonkahagymát és a szeletelt fokhagymát. Amikor a gomba megpirult, sózzuk és egy kis száraz fehérbort locsolunk rá, amit teljesen elpárologtatunk.

    Ha elkészült, a tésztát a pirult hagymás gombához dobjuk, és pár kanálnyi tésztafőző vízzel és egy kis tejszínnel locsoljuk meg. Együtt pároljuk a gombás-tejszínes tésztát egy-két percig, majd lehúzzuk a tűzről és bőségesen megszórjuk reszelt Provolone sajttal. Elkeverjük, legyen krémesen szaftos! Kézzel összetépkedett bivalymozzarella-darabkákat dobunk rá, valamint bőségesen meghintjük még Provolone sajttal, frissen őrölt borssal, pár csepp olívaolajjal, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

    TIPPEK:

    A többféle gombának, hagymának és sajtnak köszönhetően ez a tészta étel garantáltan megmozgatja ízlelőbimbóinkat. A felhasznált só mennyiségét lecsökkenthetjük, akár el is hagyhatjuk, hiszen a felhasznált sajtok elve tartalmaznak sót. A sótlanság leplezésére kiválóan alkalmasak a jóízű gombák, a hagymafélék és a zöldfűszernövények, melyekből bátran használhatunk többet vagy akár egyszerre többfélét is pl.: petrezselyem-bazsalikom vagy petrezselyem-kakukkfű kombinációt.