Minden jót, jó áron!

Mindenmentes epres banánfagyi ropogós zabpehellyel

Nehézségi fok Könnyű
Elkészítés 0perc
Főzés 30perc
Mindenmentes epres banánfagyi ropogós zabpehellyel image

Hozzávalók

4 Adag
3 darab Érett banán
40 dkg Eper
10 dkg Zabpehely
0.5 dl Méz
3 evőkanál Olívaolaj

Elkészítés

    A banánokat felkarikázzuk és mélyhűtő tasakban a fagyasztóba tesszük, lefagyasztjuk. Felhasználás előtt 5 percig állni hagyjuk. Egy turmixgépbe tesszük és elkezdjük turmixolni. Először nehezen fog menni, aztán egyre könnyebben, a banán állaga olyan lesz, mint egy extrakrémes fagylalté. Amikor ilyen, hozzáadjuk az epret, és tovább turmixoljuk, néhány szép eper kivételével, amit félreteszünk a díszítéshez. Műanyag tálkába öntjük, és kissé visszafagyasztjuk, hogy megdermedjen (de azonnal is lehet fogyasztani).

    A mézet és az olajat összemelegítjük, hogy folyékony legyen, összekeverjük a zabpehellyel, majd kiöntjük egy tepsire és 170 °C-on 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Teljesen lehűtjük, akkor válik ropogóssá. Használhatjuk joghurtra, müzlibe, vagy fagylaltokra, krémekre szórva.