Minden jót, jó áron!

Szupersajtos specli

Nehézségi fok Könnyű
Elkészítés 0perc
Főzés 40perc
Szupersajtos specli image

Hozzávalók

4 Kis adag
25 dkg Liszt
2 darab Tojás
1.2 dl Tej
6 dkg Vaj
1 darab Póréhagyma
5 dkg Tomme de Savoie sajt
5 dkg Appenzeller sajt
5 dkg Vörös leicester sajt
1 csokor Snidling
Cayenne bors
saláta

Elkészítés

    A lisztből, sóból, két felvert tojásból és a tejből fakanállal sűrű masszát keverünk (a galuskatésztánál valamelyest sűrűbbet), addig keverjük erősen, amíg sima, hólyagos lesz. Tíz percig pihentetjük, közben lereszeljük a sajtokat, és karamellizáljuk a hagymát: egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát vagy póréhagymát, sózzuk, majd addig dinszteljük, amíg teljesen megpuhul, és enyhén, de egyenletesen karamellizálódik. Nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és galuskaszaggatóval a vízbe szaggatjuk a masszát. Addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére emelkednek.

    Ekkor szűrőkanállal kivesszük, és egy tálba tesszük (ha nagyobb mennyiséget készítünk, 80 Celsius-fokos sütőben melegen tartjuk, amíg a többi adag elkészül). Egy edényben rétegesen lerakjuk a speclit és a reszelt sajtokat, majd az egészet összekeverjük (a hőtől a sajt megolvad és nyúlóssá válik), hozzáadjuk a karamellizált hagymát is. A tetejére még hagymát, valamint finomra aprított snidlinget és chilit szórunk.